...

Κατασκευή εφαρμογής Mobile Application

Δημιουργήστε την Εφαρμογή Mobile που Θέλετε

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, η κατασκευή εφαρμογών mobile applications είναι αναγκαία για κάθε επιχείρηση που θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική.

Ας αναλύσουμε μαζί την τεχνική διαδικασία κατασκευής μιας εφαρμογής Mobile Application χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες Flutter open-source SDK, Ionic framework και Native γλώσσα προγραμματισμού.

Τεχνική Διαδικασία Κατασκευής Mobile Application

Η ανάπτυξη mobile applications μπορεί να υλοποιηθεί με διάφορες μεθόδους, η κάθε μια με τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ας δούμε αναλυτικά την τεχνική διαδικασία κατασκευής μίας mobile application, εστιάζοντας σε τρεις δημοφιλείς επιλογές: Flutter, Ionic και Native.

Flutter

Το Flutter είναι ένα open-source SDK που αναπτύχθηκε από την Google για τη δημιουργία κινητών εφαρμογών. Με το Flutter, μπορούμε να δημιουργήσουμε cross-platform εφαρμογές που μπορούν να τρέξουν τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές.

Ionic Framework

Το Ionic είναι ένα open-source framework για την ανάπτυξη κινητών εφαρμογών, επίσης γραμμένο με web τεχνολογίες. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την ανάπτυξη hybrid εφαρμογών που τρέχουν σε πλατφόρμες Android και iOS.

Πλεονεκτήματα Mobile Application

Διαλειτουργικότητα

Η διαλειτουργικότητα αναφέρεται στη δυνατότητα διαφορετικών συστημάτων ή τεχνολογιών να επικοινωνούν μεταξύ τους και να αλληλοεπιδρούν χωρίς προβλήματα. Στην περίπτωση της κατασκευής μιας εφαρμογής Mobile χρησιμοποιώντας τεχνολογίες Flutter, Ionic framework και Native γλώσσα προγραμματισμού, τα αποτελέσματα διαλειτουργικότητας εξαρτώνται από τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι τεχνολογίες.

Ας δούμε πώς επηρεάζει η κάθε μία αυτή τη διαλειτουργικότητα:

Η διαλειτουργικότητα μεταξύ Flutter και άλλων συστημάτων ή τεχνολογιών εξαρτάται από τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί. Αν κατασκευαστεί μια εφαρμογή Flutter που αλληλοεπιδρά με web services, δεδομένα ή υπηρεσίες που παρέχονται από διαφορετικά συστήματα ή τεχνολογίες, τότε η διαλειτουργικότητα θα εξαρτηθεί από την αναγνώριση και την αλληλεπίδραση με αυτά τα συστήματα.

Το Flutter είναι ένα ενδιαφέρον πλαίσιο ανάπτυξης λογισμικού πολλαπλών πλατφορμών, και με περαιτέρω βελτιώσεις και αλλαγές που θα ακολουθήσουν, μπορεί κάλλιστα να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές. Εφαρμογές όπως το Google Ads, το eBay Motors, και το Philips Hue.

Η διαλειτουργικότητα του Ionic framework είναι παρόμοια με αυτήν του Flutter. Αφού το Ionic χρησιμοποιεί web τεχνολογίες, μπορεί να αλληλοεπιδρά με web services και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες με τον ίδιο τρόπο που αλληλοεπιδρούν οι ιστοσελίδες. Το Ionic framework χρησιμοποιεί angular 2 και έτσι για μία πολύγλωσση Mobile εφαρμογή το Compile γίνεται βάση του Cordova το οποίο είναι εργαλείο που πραγματοποιεί τη μετάφραση για κάθε ξεχωριστή γλώσσα.    

Η διαλειτουργικότητα σε μια native εφαρμογή εξαρτάται από τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι native APIs και οι υπηρεσίες. Συνήθως, όταν αναπτύσσεται μια εφαρμογή για μια συγκεκριμένη πλατφόρμα χρησιμοποιώντας native γλώσσες προγραμματισμού, η διαλειτουργικότητα είναι υψηλή με τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες που παρέχονται από την ίδια την πλατφόρμα.

Δημιουργώντας Συναρπαστικά Mobile Apps

Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου ανάπτυξης mobile application είναι μια σημαντική απόφαση. Συνεργαστείτε με  τους έμπειρους developers  της ΕContent Systems για να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας, να λάβετε εξατομικευμένη συμβουλή και να υλοποιήσετε την mobile application που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις και στόχους.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σας βοηθήσουμε να υλοποιήσετε την ιδανική εφαρμογή για την επιχείρησή σας!

Επικοινωνήστε με ΕContent Systems