• 5 Φεβρουαρίου, 2023
  • admin
  • 0

Νέα ψηφιακή εφαρμογή ενημερώνει κατοίκους και τουρίστες της Σαντορίνης για την γεωλογική ιστορία του ηφαιστείου της.

Το app ανέπτυξε η δημοτική επιχείρηση του Δήμου Θήρας ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. , σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο νέο app περιλαμβάνεται μία πρωτότυπη offline εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με την ονομασία «Santorini Volcano app», αναφορικά με το Γεωπάρκο της Νέας Καμένης, η οποία θέλει να αναβαθμίσει την εμπειρία των επισκεπτών στους κρατήρες του ηφαιστείου.

Ο οδηγός αναδεικνύει την περιπατητική διαδρομή στη Νέα Καμένη, εστιάζοντας σε πέντε σημεία ενδιαφέροντος και αναδεικνύοντας την γεωλογική ιστορία των ηφαιστειακών εκρήξεων.

Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν, ακόμα και ταυτόχρονα με την ξενάγησή τους στους κρατήρες, μέσα από οπτικό υλικό συνοδευόμενο από επιστημονικές πληροφορίες για την εξέλιξη και την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης.

Στον οδηγό δίνονται πληροφορίες για τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, τα οποία είναι γεωπολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, σε λειτουργία βρίσκεται η νέα ιστοσελίδα σχετικά με το ηφαίστειο ενώ έχει κυκλοφορήσει επίσης ένα νέο εύχρηστο ενημερωτικό έντυπο με υψηλής ποιότητας επιστημονικό και εικαστικό περιεχόμενό σχετικά με τη γεωλογική ιστορία της Παλαιάς και Νέας Καμένης.

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Φυσικής Γεωγραφίας του ΕΚΠΑ και οι συνεργάτες του, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικού Παρασκευή, επιμελήθηκαν τον σύγχρονο και επικαιροποιημένο ψηφιακό οδηγό της εφαρμογής.

Η ψηφιακή εφαρμογή διατίθεται από τα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store και App Store.

Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης
Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης
Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

 LiFO.gr