...
  • 5 Φεβρουαρίου, 2023
  • admin
  • 0

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το ηφαίστειο της Σαντορίνης, που βρίσκεται στο ηφαιστειογενές νησί της Νέας Καμένης και είναι προσβάσιμο από τα κύρια λιμάνια της Σαντορίνης. Η Νέα Καμένη προσφέρει ποικίλες εμπειρίες στους επισκέπτες, από την εξερεύνηση των μοναδικών ηφαιστειακών σχηματισμών και κρατήρων μέχρι την απόλαυση της εκπληκτικής θέας της Σαντορίνης και της Καλδέρας. Τα ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν συνήθως πακέτα που περιλαμβάνουν όχι μόνο μια επίσκεψη στη Νέα Καμένη, αλλά και μια εκτεταμένη κρουαζιέρα στην Καλδέρας που μεταφέρει τους επισκέπτες στα ιαματικά νερά της Παλαιάς Καμένης, το νησί της Θηρασίας και ένα πανί κοντά στα τείχη της Καλδέρας. Το ηφαιστειακό μονοπάτι της Νέας Καμένης, μέρος του Εθνικού Γεωλογικού Πάρκου Νέας Καμένης, οδηγεί σε σημεία ενδιαφέροντος όπου η γεωλογική ιστορία των ηφαιστειακών εκρήξεων είναι παρούσα και ορατή, καθώς οι αναθυμιάσεις εξακολουθούν να αναδύονται από τον ενεργό κρατήρα του.

Η Γεωθήρα, ο δημοτικός οργανισμός που διαχειρίζεται το Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Νέας Καμένης, συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παρασκευής Νομικού, για την έναρξη της εφαρμογής «Santorini Volcano App». , μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή συνοδεύει τη νέα ιστοσελίδα Santorinivolcano.gr, έναν αναλυτικό επιστημονικό οδηγό για τη γεωλογική εξέλιξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης και για ολόκληρο το ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου.

Η “Santorini Volcano App”, μια offline και εύχρηστη εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο επιτόπου όσο και εξ αποστάσεως, παρέχει πληροφορίες για το ηφαιστειακό συγκρότημα της Σαντορίνης, το Ελληνικό Ηφαιστειακό Τόξο, τη Μινωική έκρηξη γύρω στο 1600 π.Χ. και τη μετέπειτα δημιουργία των νησιών Παλαιά και Νέα Καμένη, τα κύρια γεωλογικά και γεωτουριστικά αξιοθέατα της Σαντορίνης. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης έναν ολοκληρωμένο γεωλογικό χάρτη της περιοχής με το ηφαιστειακό μονοπάτι, τα πέντε σημεία ενδιαφέροντος στη Νέα Καμένη, την τοποθεσία του χρήστη στο χάρτη, υψομετρικό προφίλ του μονοπατιού και πρόσθετες πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και γενικές πληροφορίες για το νησί.

Τέλος, η εφαρμογή περιλαμβάνει φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, βίντεο, εκπληκτικές πανοραμικές εικόνες 360° της περιοχής, συμβουλές ασφαλείας για μια ασφαλή επίσκεψη και ένα πρωτότυπο γεωλογικό λεξικό που απλοποιεί τους γεωλογικούς όρους που αναφέρονται σε όλη την εφαρμογή. Η αρχική offline ψηφιακή εφαρμογή «Santorini Volcano app», είναι συμβατή με Android και iOS και είναι διαθέσιμη στο Google Play Store και το App Store.

I.L.

όλες οι φωτογραφίες από www.santorinivolcano.gr

https://www.greeknewsagenda.gr/topics/destinations/7808-santorini-volcano-mobile-application